Δημιουργήστε ένα Αξιόπιστο Blog

Προωθειστε το blog σας αυξάνοντας την αξιοπιστία του, SEO In Greece.
Αυξήστε την αξιοπιστία του blog σας και βελτιώστε την κατάταξη του στην Google.

Η δημιουργία ενός αξιόπιστου blog είναι ένας έξοχος τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα σας ως ειδικού στον τομέα σας αλλά και για να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη στην αγορά σας.  Επιπρόσθετα, η αύξηση της αξιοπιστίας του θα συμβάλλει στην επίτευξη υψηλότερων κατατάξεων στα οργανικά αποτελέσματα της Google για αυτό.

Ας εξετάσουμε λοιπόν πως απάντησαν σε σχετική έρευνα επιχειρηματίες, marketers και bloggers αναφορικά με τους παράγοντες εκείνους που προσθέτουν αξιοπιστία στα blogs.

 Η ύπαρξη του blog προσθέτει αξιοπιστία;

Η ύπαρξη blog προσθέτει αξιοπιστία

 To 69 % των ερωτηθέντων απάντησε ναι. Η ύπαρξη ενός  blog σας βοηθά να δείξετε την τεχνογνωσία σας, αν λοιπόν δεν έχετε δημιουργήσει ένα κάντε το και αρχίστε να προσθέτετε περιεχόμενο σε αυτό.

Ποιές παράμετροι  προσθέτουν αξιοπιστία σε ένα blog;

Παράμετροι που προσθέτουν αξιοπιστία σε ένα blog

Όπως ήταν αναμενόμενο το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Ακολουθούν ο καλός σχεδιασμός, η τακτική δημοσιοποίηση περιεχομένου, η καλή παρουσία στα social media και οι ποιοτικοί authors.

Πως αξιολογείτε την επιρροή ενός blog στα social media;

Παράμετροι των social media οι οποίες αυξάνουν την αξιοπιστία ενός blog

Τα shares στα social media είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιρροής ενός blog σε αυτά. Δεύτερη παράμετρος είναι ο αριθμός των followers που έχει η σελίδα του blog στα social media. Συνεπώς βεβαιωθείτε ότι στο blog σας έχετε προσθέσει τα αντίστοιχα share buttons. Μπορείτε επίσης να εμφανίζετε και τον αριθμό των followers που ήδη έχετε.

Ποιά social media προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία σε ένα blog;

Social media τα οποία προσθέτουν στην αξιοπιστία ενός blog

Το Facebook, το LinkedIn και το Twitter φαίνεται ότι προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία από τα υπόλοιπα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι στο blog σας έχετε τα αντίστοιχα share buttons.

Οι πολλαπλοί authors προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία από τον ένα author;

Η ύπαρξη πολλών authors προσθέτει αξιοπιστία σε ένα blog

Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η ύπαρξη πολλών authors συμβάλει στην αύξηση της αξιοπιστίας ενός blog. Στο πλαίσιο αυτό μπορείτε να σκεφθείτε να επιτρέψετε το guest posting, δηλαδή τα σχόλια από τους επισκέπτες σας. Τα guest posts μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε νέο κοινό, να χτίσετε σχέσεις και να λάβετε περιεχόμενο από ειδικούς σε διαφορετικό αντικείμενο από το δικό σας.

Ποιές μορφές περιεχομένου προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία;

Μορφές περιεχομένου που αυξάνουν την αξιοπιστία ενός blog

Όπως φαίνεται το περιεχόμενο με τη μορφή του κειμένου συσχετίζεται με τον υψηλότερο βαθμό αξιοπιστίας. Άλλες μορφές περιλαμβάνουν τα ebooks τα οποία μπορεί να αφορούν σε white papers, guides, reports, τα visual με την μορφή των infographics και charts, καθώς και τα videos.

Ποιά κατηγορία περιεχομένου θεωρείτε πιο αξιόπιστη;

Κατηγορίες περιεχομένου οι οποίες αυξάνουν την αξιοπιστία ενός blog

Τα case studies έχουν τον υψηλότερο βαθμό αξιοπιστίας. Η κατηγορία how-to θεωρείται ότι συμβάλλει θετικά επίσης. Ακολουθούν τα news και τα stories.

Ποιοί παράγοντες καταστρέφουν την αξιοπιστία ενός blog;

Παράγοντες που καταστρέφουν την αξιοπιστία ενός blog

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι το κακό περιεχόμενο και το κακό design είναι οι κυριότεροι παράγοντες που υποβαθμίζουν την αξιοπιστία ενός blog. Ακόμη, οι ψεύτικοι followers, το αρνητικό περιεχόμενο και η ύπαρξη διαφημίσεων.

Από την έρευνα διαπιστώνουμε ότι η αξιοπιστία ενός blog, πέρα από το ποιοτικό περιεχόμενο και τον καλαίσθητο σχεδιασμό του εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως είναι η παρουσία του στα social media, την μορφή και την κατηγορία του περιεχομένου του καθώς και τον αριθμό των authors του.

Η αξιοποίηση αυτών των διαπιστώσεων θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αξιοπιστία του blog σας και συνεπώς και τη δική σας αξιοπιστία ως ειδικού στον τομέα σας. Επιπρόσθετα, θα βελτιωθεί και η προώθηση του στις μηχανές αναζήτησης.  Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τη θέση σας στην αγορά και τελικά να αυξήσετε τα έσοδα σας με βιώσιμο τρόπο.

Εάν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη μιας αποδοτικής στρατηγικής βελτιστοποίησης ιστοσελίδων επικοινωνήστε με τον SEO specialist της εταιρίας μας, συμπληρώνοντας την φόρμα  επικοινωνίας.  Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας την υλοποίηση της!