Η κατάταξη της Ιστοσελίδας σας στο Εξωτερικό

International SEO από την SEO In Greece.
International SEO από την SEO In Greece.

Εάν έχετε μια ιστοσελίδα η οποία στοχεύει σε κάποια χώρα του εξωτερικού θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε την κατάταξη που έχετε στα οργανικά αποτελέσματα της Google σε αυτή. Εάν δοκιμάσετε να δείτε την κατάταξη σας από την Ελλάδα τότε θα λάβετε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που θα εμφανιστούν στο εξωτερικό. Πως λοιπόν θα μάθετε την πραγματική θέση της ιστοσελίδα σας;

 Μίμηση των παραμέτρων αναζήτησης της Google

Ιδεατά θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις στη συγκεκριμένη χώρα του εξωτερικού, όμως αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό. Η αμέσως καλύτερη προσέγγιση είναι μιμηθείτε τις παραμέτρους αναζήτησης της Google που χρησιμοποιεί για τη χώρα που σας ενδιαφέρει. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν μια τέτοια παράμετρο για μία συγκεκριμένη περίπτωση.

Παράμετροι αναζήτησης της Google

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνω να βρω την κατάταξη της ιστοσελίδας μου για τον όρο SEO στη Μεγάλη Βρετανία, στην αγγλική γλώσσα και ας δημιουργήσουμε την αντίστοιχη παράμετρο αναζήτησης εξετάζοντας ένα προς ένα τα συνθετικά της μέρη.

Google ccTLD

Ειναι το πρώτο συνθετικό της παραμέτρου αναζήτησης. Το ccTDL αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων country code Top-Level Domain. Για την Μεγάλη Βρετανία είναι το http://www.google.co.uk. Για άλλες χώρες δείτε την πλήρη λίστα με τα Google ccTLD.

Search

Είναι το δεύτερο συνθετικό και έχει πάντοτε τη μορφή /search? Τα συνθετικά που ακολουθούν μετά από αυτό συνδέονται μεταξύ τους με το σύμβολο &.

Language

Είναι το τρίτο συνθετικό. Στην παράμετρο αναζήτησης συμβολίζεται με το hl= όπου μετά το = βάζουμε τη γλώσσα που στοχεύουμε. Για την περίπτωση του παραδείγματος που εξετάζουμε το τρίτο συνθετικό διαμορφώνεται ως εξής: hl=en.

Country

Στο τέταρτο συνθετικό δηλώνουμε τη χώρα που στοχεύουμε και ο συμβολισμός του είναι gl= όπου μετά το = δηλώνουμε τη χώρα. Στο παράδειγμα μας το τέταρτο συνθετικό είναι gl=uk.  Ειδικά για τις USA το country code είναι US.

De-personalize

Στο πέμπτο συνθετικό δηλώνουμε ότι θέλουμε τα οργανικά αποτελέσματα που θα εμφανιστούν να μην επηρεάζονται από τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Έχει πάντα τη μορφή pws=0.

Query

Στο έκτο και τελευταίο συνθετικό γράφουμε την λέξη-κλειδί για την οποία θέλουμε να γίνει η αναζήτηση. Έχει την μορφή q=.  Στο παράδειγμά μας είναι q=seo.  Αν η φράση αναζήτησης αποτελείται από δύο ή περισσότερες λέξεις συνδέουμε τις τελευταίες με το σύμβολο +.

Σχηματίζοντας την παράμετρο αναζήτησης

Τώρα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε την παράμετρο αναζήτησης για το παράδειγμα μας. Απλά ενώνουμε όλα τα συνθετικά της μέρη. Θυμίζουμε ότι μετά το /search τα συνθετικά ενώνονται με το σύμβολο &. Το αποτέλεσμα είναι το εξής: http://www.google.co.uk/search?hl=en&gl=uk&pws=0&q=seo. Κάντε το copy – paste στον browser σας και δείτε τα αποτελέσματα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την λέξη-κλειδί με μια άλλη της επιλογής σας ή να αλλάξετε όποιο άλλο συνθετικό θέλετε. Τώρα είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε την δική σας παράμετρο αναζήτησης για να δείτε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε άλλες χώρες.

Σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη μιας ολιστικής στρατηγικής SEO για την ιστοσελίδα σας; Επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο σύμβουλο SEO της εταιρίας μας, συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.  Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας την υλοποίηση της!