Προώθηση Ιστοσελίδων στο Εξωτερικό

Προώθηση ιστοσελίδων στο εξωτερικό από την SEO In Greece.
Προώθηση ιστοσελίδων στο εξωτερικό από την SEO In Greece.

Πρόσβαση σε νέες αγορές

Η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό είναι ο σίγουρος τρόπος για να βγούμε από την κρίση και να χτίσουμε ένα μοντέλο οικονομίας σε γερές βάσεις. Μια σημαντική διάσταση της προώθησης αυτής υλοποιείται μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από τις μηχανές αναζήτησης.

Όταν λοιπόν  οι υποψήφιοι πελάτες σας στο εξωτερικό αναζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας είναι σημαντικό να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιούν. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε για να επιτύχετε αυτό τον στόχο.

Τι πρέπει να προσέξετε

  • Στην Ελλάδα η Google έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των μηχανών αναζήτησης. Αυτό ισχύει και για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Υπάρχουν όμως σημαντικές εξαιρέσεις όπως στη Ρωσία όπου έχει υψηλό μερίδιο αγοράς η Yandex και στην Κίνα όπου ξεχωρίζει η Baidu με μερίδια αγοράς πάνω από 60%. Συνεπώς αν απευθύνετε τα προϊόντα σας σε αυτές τις αγορές θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για αυτές τις μηχανές αναζήτησης.
  • Χρησιμοποιήστε το top-level domain της χώρα που στοχεύετε. Για παράδειγμα αν το domain σας για την Ελλάδα είναι το mydomain.gr, για τη Ρωσία θα πρέπει να είναι το mydomain.ru και για την Κίνα το mydomain.cn.
  • Φιλοξενήστε την ιστοσελίδα σας σε εταιρία που έχει τους web servers της στη χώρα που στοχεύετε. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η ταχύτητα της για τους κατοίκους αυτής της χώρας.  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την προώθηση στην κινέζικη αγορά.
  • Το κείμενο της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχει γραφτεί από κάποιον που όχι απλά ξέρει τη γλώσσα αλλά γνωρίζει σε βάθος και την κουλτούρα του λαού της χώρα που επικεντρώνεστε. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μετάφραση της Google!  Το ιδανικό είναι να γράψει το κείμενο κάποιος που έχει γεννηθεί στη χώρα αυτή. Ακόμα και στην περίπτωση που απευθύνετε τα προϊόντα σας στην αγγλόφωνη αγορά, διαφορετικό περιεχόμενο θα πρέπει να αναπτυχθεί για τις ΗΠΑ και διαφορετικό για το Ηνωμένο Βασίλειο.  Είναι πολύ πιθανό ότι οι κάτοικοι αυτών των δύο χωρών θα χρησιμοποιούν διαφορετικές φράσεις στις αναζητήσεις τους ενώ είναι δεδομένο ότι θέματα ορθογραφίας, σύνταξης αλλά και έκφρασης διαφοροποιούνται σε κάποιες περιπτώσεις.
  • Πραγματοποιήστε εκτεταμένη έρευνα αναφορικά με τα ακόλουθα:
    • Την εποχικότητα η οποία αφορά στη χρήση των προϊόντων σας στη χώρα που στοχεύετε.
    • Των φράσεων με τις οποίες πραγματοποιούν τις αναζητήσεις τους οι κάτοικοι της.
    • Το περιεχόμενο και τον τρόπο παρουσίασης του που προτιμά το κοινό που στοχεύετε.
    • Τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι υποψήφιοι πελάτες αυτής της χώρας. Συνήθως θεωρούμε δεδομένο ότι θα συμπεριφέρονται σαν και εμάς αλλά αυτό συχνά απέχει από την πραγματικότητα.
  • Μετρήστε κάθε χώρα που στοχεύετε ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρα θα έχει το δικό της λογαριασμό στα Google analytics και στο Google Search Console.
  • Χτίστε backlinks από ιστοσελίδες που προέρχονται από τη χώρα που στοχεύετε.
  • Καταχωρείστε την ιστοσελίδα σας σε directories των χωρών που στοχεύετε.

Η προώθηση της ιστοσελίδας σας στο εξωτερικό είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολλαπλάσιος του αντίστοιχου εγχώριου και συνήθως πιο αποτελεσματικός.  Κάθε μία περίπτωση προώθησης ιστοσελίδας στο εξωτερικό είναι ξεχωριστή.  Ο εντοπισμός της αποτελεσματικότερης προώθησης προυποθέτει την ανάλυση των χωρών και των αγορών που στοχεύονται, την ρεαλιστική στοχοθέτηση για αυτές και την ανάπτυξη ενός χρηστικού digital marketing plan για την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

Ταυτόχρονα όμως η αγορά του εξωτερικού έχει συνήθως πολλαπλάσιο μέγεθος από την αντίστοιχη εγχώρια και οι ευκαιρίες για την αύξηση των εσόδων σας είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Για περισσότερες πληροφορίες για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις αγορές του εξωτερικού επικοινωνήστε με τον SEO professional της εταιρίας μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.  Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας για το θέμα αυτό!